Ukrayna, turizm sezonunda Türkiye’ye ortak polis devriyesi teklifinde bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, turizm sezonunda Ukraynalı turistlerin sorunları çözmek için Türkiye’de ortak polis devriyeleri başlatmayı önerdi.

Bu konu Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ve ile Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Meri Akopyan başkanlığındaki bir toplantıda tartışıldı.

Toplantıda konuşan Akopyan “Kamu düzenini sağlamanın yanı sıra, Ukraynalı turistlerle iletişim kurarken Türk polisi temsilcilerine dil, bilgi ve metodolojik yardım sağlayarak vatandaşlarımıza destek olmak hedefimiz var. 2014 yılından bu yana benzer bir deneyimin Ukraynalı kolluk kuvvetleri tarafından Güvenli Turist Sezonu projesi çerçevesinde Hırvatistan’da başarıyla uygulandığını söyledi.”

Toplantıda, Karadeniz’deki durumu kontrol altına almak için her iki ülkenin sınır departmanları arasında aktif işbirliğine dikkat çekildi. Özellikle ortak tatbikatlara katılım, denizde arama kurtarma operasyonları ve operasyonel bilgi alışverişinden bahsedildi.

Bir Türk şirketi Ukrayna emlak piyasasına giriyor: İlk projesi Kiev’de bir konut kompleksi

Ayrı olarak, turizm gelişimi bağlamında sınır teşkilatları arasındaki etkileşimi güçlendirme ihtiyacı tartışıldı, çünkü Ukrayna devlet sınırını geçmesi reddedilen Türk vatandaşlarının sayısı geçen yıla göre %13 arttı.

Taraflar ayrıca, bilgi koruma ve siber güvenlik, insan kaçakçılığı ve uyuşturucu suçlarıyla mücadele alanlarında Ukrayna ve Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın önemini de tartıştılar.

Akopyan, ülkeler arasındaki yasal çerçevenin güncellenmesi ve genişletilmesi gerektiğine dikkat çekerek “Umarım yakın gelecekte bu çalışmanın sonucu uygun bir belgenin imzalanması olur” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com