Başkent Kiev’i geçen yıl 2 milyon turist ziyaret etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Geçen yıl, başkent Kiev yaklaşık 2 milyon turist tarafından ziyaret edildi. Ortalama olarak, turistler geçen yıl Kiev’de 2.2 gün geçirdi.

Kiev Kent Konseyi Kültür, Turizm ve Enformasyon Politikası Daimi Komitesi tarafından belirtildiğine göre 2019 yılında şehir bütçesi bir önceki yıla göre turizm gelirini 31 milyon arttırarak 63.3 milyon UAH’a çıkarttı.

“Başkentte turizm aktif olarak gelişiyor, bu Kiev’i ziyaret eden daha çok turist demek. Şimdi ilgili departmanlar bisiklet, gastronomi, düğün, sağlık, iş alanlarında turistik hizmetleri çeşitlendirmeye çalışıyor.” denildi.

Kiev şehir konseyi “Ayrıca, turizm departmanı, Kiev’in turizm fırsatlarını yaygınlaştırmak için Ukrayna ve yurtdışında düzenlenen 9 uluslararası fuara katıldı. Başkentin Sırbistan, Azerbaycan, Büyük Britanya, ve Polonya Cumhuriyeti’nde sunumu oldu.” dedi.

2019’da en çok Belarus, İsrail, ABD, Almanya ve Türkiye‘den turistlerin Kiev’i ziyaret ettiği belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com