Arakhamia: Ukrayna’da seferberlik terhis olmadan gerçekleşmeyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Arakhamia’ya göre ABD’nin Ukrayna’ya yönelik yardım paketi henüz onaylanmadı ancak büyük olasılıkla bu önümüzdeki iki ay içinde gerçekleşecek. Ukrayna’nın seferberlik için bu dönemde kullanabileceği kendi kaynakları var.

Halkın Hizmetkarı grubunun başkanı David Arakhamia Azerbaycanlı Report Ajansı ile yapılan bir röportajda seferberlik kaynakları ile alakalı olarak “İki ay yetecek kadar kaynağımız var, dolayısıyla kendimizi güvende hissediyoruz. Yeni seferberlik dalgalarının finansmanına gelince, terhis olmadan gerçekleşmeyecek. Seferberliğe katılacak kişilerin donatılması ve eğitilmesi için ek masraflar gerekecek. Bu konuda biz de destek veriyoruz. Ayrıca müttefiklerimiz de var.” dedi.

Grubun lideri, karşı saldırı hazırlıkları sırasında Kiev’de 200 binden fazla eğitimli askerin bulunduğunu söyledi. Bazıları Romanya, Fransa, İtalya, İspanya ve diğer Batılı ülkelerde eğitim gördü.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Arakhamia, mevcut anlaşmalara göre tatbikatların masrafları bu devletlerin pahasına gerçekleştirildiğini söyledi.

Parlamenter, dış finansmanla ilgili durumun oldukça karmaşık olması nedeniyle Ukrayna’nın yeni bir seferberliği iç kaynaklardan finanse etme fırsatlarını arayacağını da sözlerine ekleyerek “Avrupa Birliği geçtiğimiz günlerde 4 yıllık bir süre için 50 milyar avroluk bir program kabul etti. Yani önümüzdeki 4 yıl için belli mali kaynaklarımız var. Geçen hafta ABD’deydim ve Ukrayna’ya verilen desteğe tanık oldum.” diyerek ABD’nin iç sınırla ilgili sorunlarının hala çözülmediğini belirtti.

ABD Senatosu, Ukrayna ve İsrail’e 95 milyar dolarlık askeri yardım sağlayacak acil harcama paketine ilişkin nihai oylamaya yaklaşıyor. ABD-Meksika sınırındaki göç kontrollerinin güçlendirilmesine ilişkin madde ilgili yasa tasarısından çıkarıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com