Dijital Dönüşüm Bakanlığı Ukrayna nüfus sayımı hazırlıklarının detaylarını açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2023’te Ukrayna’da resmi bir nüfus sayımı yapılacak. Dijital Dönüşüm Bakanlığı şu anda sürecin mümkün olduğunca teknolojik olarak gerçekleşeceği bir proje geliştiriyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhail Fedorov Hükümetin nüfus sayımı için nüfus sayımı yapmasını istemiyorum. Bir sonucun olması önemlidir. İstatistik servisi şimdi her bakanlığa nüfus sayımı sonuçlarının nasıl kullanılacağına dair güncellenmiş bir talep gönderdi. Bu yılın sonunda nüfus sayımının nasıl yapılacağını, şartlarının ne olacağını ve nasıl finanse edileceğini ayrıca sunacağız. Biraz spoiler verebilirim: Çevrimiçi veya dijital araçlarla yapılabilecek her şey yapılacaktır. 20 yıl öncesinin araçlarını kullanmayacağız ama dünyanın en iyi çözümlerini çekeceğiz” dedi.

Ukraynalıların yüzde 40’ı daimi ikamet için başka bir ülkeye taşınmaya hazır (anket)

Dijital Dönüşüm Bakanlığı ekibinin, bu alandaki diğer ülkelerin deneyimlerini aktif olarak incelediğini de belirten bakan, geçtiğimiz günlerde Ukrayna heyetinin Apple’ın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üst yönetimi ile bir araya geldiğini hatırlatarak “Bugün birçok marka, nüfus sayımı sırasında ve sonrasında önemsiz hale gelecek ekipmanları satmaya hazır. ABD nüfus sayımı sırasında Apple, teknolojinin büyük bir bölümünü birkaç haftalığına kiraladı. Bu, kamu fonlarında büyük bir tasarruftur. Şimdi farklı firmalardan gelen teklifleri değerlendiriyoruz. Apple görüştüğümüz ilk formaydı. Ukrayna’nın ikinci devlet olması ülkemiz için ek bir reklam olacaktır. Diğer hükümetler dijitalleşmemizi ve başarılarımızı öğrenecek.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com