The Telegraph: Rus ordusu Avdiivka’yı “ele geçirmenin eşiğinde”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

The Telegraph’ın yazdığına göre, korkunç kayıplara rağmen Vladimir Putin’in güçleri sonunda Avdiivka’yı ya da ondan geriye kalanları ele geçirmenin eşiğinde görünüyor. Savaş bölgesinden yapılan analizler de bu bilgiyi kısmen doğruluyor.

Makalede, “Geçen hafta Rus birlikleri şehrin harap olmuş dış mahallelerine ulaştı ve bu da Belediye Başkanı Vitaliy Barabaş’ın durumun artık ‘kritik’ olduğu konusunda uyarmasına neden oldu” denildi.

“Avdiivka’nın değerinin stratejik olmaktan çok sembolik olduğunu” belirterek “Fakat eğer Ruslar orada kazanırsa, zafer anlatısı artık tamamen Rusya’nın ham askeri gücünden ibaret olmayabilir. Ayrıca Ukrayna’nın kendi kuvvetlerinin sadece iki yıl süren aralıksız saldırılarla değil, aynı zamanda Batı desteğinin azalmasıyla da zayıflayıp zayıflamadığı konusunda da sorular ortaya çıkacak.” şeklinde eklendi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Baltık ülkelerindeki eski İngiliz savunma ataşesi ve Ukrayna Savunma Bakanlığı eski danışmanı Glen Grant, genel kanaatin Avdiivka’nın düşmesi halinde bunun Amerika’nın hatası olacağı yönünde olduğunu belirterek “Destek konusundaki gecikmeler çok uzundu, Ukraynalıların her şeyi tükeniyor ve Avrupalılar bu kaybı henüz telafi edemiyorlar. Asıl mesele, yeterli topçu mühimmatı ve füzenin olmaması, bazen neredeyse yok.” açıkladı.

Eğer Ukrayna, Rusya’nın her gün kullandığı mühimmatın yarısına bile sahip olsaydı, artık her yerde çok daha iyi bir tabloya sahip olacağı iddia ediliyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com