Welt: Ukrayna savaşı kaybederse 10 milyon mülteci daha Avrupa’ya gidebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Avrupa'daki Ukraynalı mülteci sayısı rekor kırarak 5 milyonu aştı

BM’ye göre şu anda Avrupa ülkelerinde yaklaşık 6 milyon Ukraynalı mülteci var. Ukrayna savaşta yıkıcı bir yenilgiye uğrarsa yaklaşık 10 milyon insan daha ülkeyi terk edecek.

Alman WELT gazetesinin “konu ile ilgili parlamenterlere” dayandırdığı haberinde “Bu senaryoda mültecilerin büyük çoğunluğu Batı Avrupa’ya gidecek; hedef ülkelerden biri de Almanya olacak” diye yazdı.

Ancak Alman İçişleri Bakanlığı ve ülkenin federal polisi bu senaryo hakkında yorum yapmayı reddetti. Böyle bir senaryoyu düşünmediklerini söylediler.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yayın ayrıca BM’nin Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana altı milyondan fazla mültecinin Ukrayna’yı terk ettiği yönündeki sözlerini de hatırlatıyor. Bunlardan 1.1 milyon Ukraynalı Almanya’ya gitti. Ukrayna’da milyonlarca insan da ülke içinde yerinden edilmiş mülteci haline geldi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com