“Mandruy Ukrayna” festivali 22-24 Ağustos tarihleri arasında Pirogovo’da yapılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İlk kez düzenlenecek olan “Ukrayna’ya Yolculuk” festivali 22-24 Ağustos tarihleri arasında Kiev’de Pirogovo’da bulunan Ukrayna Ulusal Halk Mimarisi ve Yaşamı Açık Hava Müzesi’nde gerçekleşecek.

Ukrayna’nın Bağımsızlığının 30. yılına denk gelecek şekilde planlanan etkinliğin, ülkenin tüm bölgelerini tek bir yerde birleştirecek ilk festival-fuar olduğu belirtildi.

Yayınlanan mesajda “Festivalde, Ukrayna’nın 24 bölgesinin ve Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin her biri turizm, kültürel ve gastronomik tanıtımlarını yapacak, geleneksel Ukrayna el sanatları üzerine yetenekli ustalar eserlerini sergileyecek, ilginç şeyler paylaşacaklar.” denildi.

Fuara gidenler, herhangi bir ustalık sınıfına dahil olarak denemeler yapabilecek, hediyelik eşya, yerel ürünler satın alabilecek, Ukrayna’nın değişik bölgelerinden gelen ekiplerin performanslarını görebilecek.

Orman yangınlarına müdahale için Türkiye’ye giden Ukraynalı ekipler ülkeye döndü (video)

Festival, Ukrayna Turizm Geliştirme Devlet Ajansı tarafından, Tüm Ukrayna Birliği VISIT UKRAINE’nin desteğiyle düzenlenmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com