Filimonov: Durum gerçekten zor, en az 250 bin kişiyi harekete geçirmemiz gerekiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: video ekran görüntüsü

Ukrayna ordusunun en az 250 bin kişiyi seferber etmesi gerekiyor. Aksi takdirde Ukrayna savaşmaya devam edemeyebilir.

Bu, “Kurtlar da Vinci” taburunun yeni komutanı Sergey Filimonov ordunun zafer umudunu ancak Herson’un kurtarılmasından sonra gördüğünü belirterek “Savaşın ilk haftalarında sadece ölüm gördüm. Yani kaçınılmaz ölüm, tek soru nerede olduğu. Sonra Harkov karşı saldırısından sonra Herson’u kurtardıktan sonra açık bir zafer gördüm. Şöyle düşündüm, ah, şimdi olacak. Tabii ki tüm Ukraynalılar gibi bizim de geçen yıl gerçekleşen karşı saldırıya dair büyük umutlarımız vardı. Şimdi durum gerçekten zor” diye itiraf etti.

Ukrayna’nın bu yıl aktif saldırı eylemlerine ihtiyacı olmadığını, bunun yerine savunmayı inşa etmek ve bu savunmayı yürütmek, silah üretmek, personel yetiştirmek, insanları seferber etmek gerektiğini belirten Filimonov “En az 250,000 kişiyi seferber etmemiz gerekiyor. Askersiz savaşamayız. İhtiyacımız olan minimum sayı 250,000. Zalujniy, yanılmıyorsam 500,000 dedi. Ve herkes şunu anlamalı ki artık hâlâ eğitimli askerler var, oradalar; aynı zamanda savaşan, yorgun, zor zamanlar geçiren tecrübeli insanlar da var ama onlar oradalar. Ve eğer insanlar şimdi seferber olmaya giderlerse, o zaman öğretecek birileri olur. Şimdi onlara bir birlik halinde katılabilirsiniz; eğer onlar ölürlerse, yaralanırlarsa ya da tamamen “yok edilirlerse”, yani psikolojik olarak, o zaman şartlı olarak bir yıl içinde savaşa gitmek zorunda kalacak insanlar için işler çok daha zor olacak.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com