Kurt Volker, NATO’nun Putin’i savaşı sürdürmeye teşvik ettiğini söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: Video ekran resmi

ABD hükümetinin 2017-2019 Ukrayna Müzakereleri Özel Temsilcisi Büyükelçi Kurt Volker’e göre, Vilnius’taki zirvede Ukrayna’nın NATO üyeliğine ilişkin net umutların olmaması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Ukrayna’ya karşı savaşı sürdürmeye çağırıyor.

Arseniy Yatsenyuk‘un “Açık Ukrayna” Vakfı tarafından kurulan Kiev Güvenlik Forumu’nun online bir tartışması sırasında konuşan Volker “NATO’nun Ukrayna’yı İttifak’a katılması için hemen resmi olarak davet edeceğini kimse düşünmemeliydi. NATO’nun Putin’e Ukrayna’nın NATO üyesi olup olmayacağına dair doğru sinyalleri verip vermediği her zaman merak konusuydu. Maalesef maalesef, böyle bir sinyal görmedik” dedi.

Kiev Güvenlik Forumu’nun internet sitesinde bildirildiği üzere Volker, Vilnius’taki zirvenin aslında 2008’de Bükreş’te söylenenleri tekrarladığını kaydederek “Ukrayna’nın gelecekte NATO’daki yeri, ancak süreç yok, zaman çerçevesi yok, güven yok. Bu sözlerde samimiyet yok” dedi.

Son yıllarda, Rusya’nın yanında normal bir şekilde yaşamanın mümkün olduğuna dair tüm yanılsamaların ortadan kalktığını da vurgulayan Volker, “Bu yüzden bu belirsiz kelimeleri tekrarlamak çok zarar veriyor. Putin’e devam et, istediğin kadar savaş” dediklerini belirterek “Putin’in Rus imparatorluğunu yeniden kurma niyetinin gerçekleşmeyeceğini göstermek için tam tersini yapmak zorundaydık. Bunun yerine, şimdi onu bunu yapması için teşvik ediyoruz.” şeklinde durumu özetledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com