Kliçko: Kiev, 300 bin kayıtlı göçmenle birlikte şu anda 3.5 milyondan fazla nüfusa sahip

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kliçko: Kiev, 300 bin kayıtlı göçmenle birlikte şu anda 3.5 milyondan fazla nüfusa sahip

Şu anda Kiev’de 300.000 kayıtlı göçmen dahil 3.5 milyondan fazla insan yaşıyor. Gerekirse şehir, birkaç yüz bin daha yerinden edilmiş kişiyi alabilecektir.

Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko Suspilne ile röportajında “Şehir yetkililerinin hesaplamalarına göre, geniş çaplı işgalden önce Kiev’de yaşayan insan sayısı 3.8 milyona ulaştı. Mart 2022’de şehirde yaklaşık bir milyon insan yaşıyordu, büyük çoğunluğu da erkekti.

Kliçko’ya göre, 2022 yazında Kiev Oblastı’nın işgalden arındırılmasından sonra insanlar geri dönmeye başladı. O zamana kadar, nüfus ikiye katlanarak 2 milyonun üzerine çıktı ve sonbaharda neredeyse 3 milyon oldu.

Belediye başkanı, “Bugün yaklaşık 3.5 veya 3.6 milyon kişinin Kiev şehrinde yaşadığını” belirterek, bu sayı içinde 300 binden fazla kişinin kayıtlı göçmen olduğunu ve yaklaşık 50 bin kişinin de kayıtsız olarak şehirde yaşadığını sözlerine ekledi.

Şehrin daha fazla göçmeni barındırıp barındıramayacağı sorusunu Kliçko, “Teorik olarak, Kiev birkaç yüz bin kişiyi kabul edebilecektir.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com