Dikkat! Kiev yollarında buzlanma: sürücüler ve yayalar için ipuçları

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

20 Aralık Pazartesi günü başkent yollarında sarı tehlike seviyesinde buzlanma bekleniyor. Kiev yetkilileri buzlanma koşullarında yayalar ve sürücüler için hatırlatmalarda bulundu.

Buzlanma riski ile alakalı yayınlanan mesajda, “Yaralanmaları önlemek için, Belediye Güvenlik Departmanı, Kievlileri şehirde dolaşırken dikkatli olmaya çağırıyor ve buzlu koşullar için verilen tavsiyelere uyulmasını istiyor.”

Kiev yetkilileri sürücülere şunları tavsiye ediyor: hız sınırına, mesafeye uyun ve olumsuz hava koşullarında kazalara yolaçabilecek riskli manevralardan kaçının; yaya geçitlerinde ve okulların bulunduğu alanlara yaklaşırken hızı en aza indirin; farları veya sis farlarını açmayı unutmayın; yoğun kar ve buzlanma ile kötüleşen hava koşullarında yaz lastikli araçları kesinlikle kullanmayınız.

Ukrayna’da yeni yasaklar. Restoranlarda nargile ve kül tablasına ceza kesilecek

Yayalar için ipuçları: yavaş yürüyün, bacaklarınızı hafifçe gevşetin ve dizlerinizi biraz bükün ve tüm tabana basın; ellerinizi cebinizde tutmayın, bu sadece düşme olasılığını değil, aynı zamanda özellikle kırık ve sarsıntı gibi ciddi yaralanmaları da artırır. Kollarınızı yürüme ritmine göre sallayın (bu dengeyi korumak için daha iyidir). Buzlu koşullarda yürürken dengenizi kaybederseniz, hızlı bir şekilde olduğunuz yere oturmaya çalışın (bu ayaklarınızın üzerinde durmak için en gerçekçi şanstır). Yaya geçitlerinde de dikkatli olun (araba kayabilir veya sürücü zamanında fren yapmayabilir). Kaygan bir yolda fren mesafesinin 4-5 kat arttığını unutmayın.

Sürücülere ayrıca, hava koşullarının kötüleştiği bir dönemde, ekiplerin çalışmasını engellememek için araçlarını kaldırımlarda, trafik şeritlerinde ve yol kenarlarında bırakmamaları gerektiği hatırlatılıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com