Ukrayna’da yeni yasaklar. Restoranlarda nargile ve kül tablasına ceza kesilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Elektronik sigaraların üretimini, satışını ve reklamını kısıtlayan kuralların ihlalleri için Ukraynalı milletvekilleri ciddi mali yaptırımlar getiren yasayı onayladılar.

Verkhovna Rada tarafından kabul edilen 4358 sayılı tütün karşıtı yasaya elektronik sigaralar sıradan sigaralarla eşitlendi ve bu, bir dizi yasak ve yaptırım getirilmesini sağladı.

Demokrasi ve Hukukun Üstünlüğü Merkezi’nde (CDVP) bir avukat olan Gleb Kolesov‘a göre, tüzel kişilere yönelik para cezaları, örneğin yasadışı reklamların yanısıra “halka açık yemek işletmelerinde nargile ve kül tablası” yerleştirmek için de artırılacak.

Litvanya ve Türkiye, Ukrayna üzerinden bir yük demiryolu koridoru başlatmayı planlıyor

Kiev’de düzenlenen tütün karşıtı yasayla ilgili basın toplantısında konuşan Gleb Kolesov ” Bugün sigara reklamı olmadığı gibi, elektronik sigara veya elektrikli ısıtma için tütün ürünleri için de reklam olmayacak.” dedi.

CDVP avukatı, toplu taşıma duraklarında “sağlık açısından kesinlikle kabul edilemez olan bazı sigara içme cihazlarının” reklamını yapıldığını söyledi. Bu tür ihlaller için para cezaları 30 bin UAH’a ulaşabilir ve tekrarlanan ihlaller durumunda cezalar 50 bin UAH’a çıkacaktır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com