Ukrayna’da elektronik sigaralar yasaklar konusunda sıradan sigaralarla eş tutuldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Meclis, piyasaya bir dizi yasak getiren bir yasa çıkardı. 18 yaşın altındaki kişilere elektronik sigara satışını ve bu tür ürünleri halka açık yerlerde içmeyi yasaklıyor.

Verkhovna Rada, 16 Aralık’taki bir toplantıda, ikinci okumada halk sağlığının tütünün zararlı etkilerinden korunmasına ilişkin yasayı (No. 4358 ) kabul etti. Her şeyden önce, belge 18 yaşın altındaki kişilere (başlangıçta 21 yaşın altındaydı) elektronik sigara satışını ve halka açık yerlerde sigara içilmesini yasaklıyor.

Ukrayna’da lahana krizi: Polonya’dan ithalat başladı

Yasayı hazırlayanlara göre pazar için getirilen yeni kısıtlamalarda, ısıtmalı tütün ürünlerinin zararları da dikkate alındı. Açıklayıcı nota göre DSÖ, e-sigaraların toksik maddeler ve 50’den fazla kanserojen içerdiğini kanıtladı. Bu nedenle, ısıtmalı tütün ürünleri, geleneksel sigaralarla aynı şekilde kontrol edilmelidir.

Başlıca yenilikler:

  • Kanun istisnasız tüm tütün ürünlerinin reklamını ve sponsorluğunu yasaklar;
  • 18 yaşın altındaki kişilere elektronik sigara, sigara içme cihazlarının yanı sıra internet de dahil olmak üzere tütün ve tütün ikamelerinin satışı yasaktır;
  • e-sigaraların, likitlerin ve ısıtmalı sigaraların ambalajlarına zorunlu tıbbi uyarılar getirilmiştir;
  • Sigaranın zararlı etkilerinin fotoğrafik görüntüleri, paketlerdeki tıbbi uyarıları alanın %50’sinden %65’ine çıkarıldı.
  • Ayrıca artık elektronik sigaraların, sıradan sigaralar gibi halka açık yerlerde ve tesislerde içilmesine izin verilmeyecek.

İtalya, 16 Aralık’tan itibaren Ukrayna’dan gidecek turistlerin girişini yasakladı

Belge ayrıca, dumansız ek yerleri belirleyebilecek yerel makamların yetkilerini de genişletiyor. Ve üreticilerin tütün ürünlerinin içerikleri ve emisyonları hakkında rapor vermeleri istenecek.

Kanun yayımı tarihinden 18 ay sonra yürürlüğe girecektir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com