İtalya, 16 Aralık’tan itibaren Ukrayna’dan gidecek turistlerin girişini yasakladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı konsolosluk servisinin İtalya Dışişleri Bakanlığı’na dayandırdığı habere göre, İtalya 16 Aralık’tan itibaren aşılı bile olsalar Ukrayna’dan gelecek turistlerin ülkeye girişini yasakladı.

Kısıtlamalar, Ukrayna’nın “E” risk seviyesi devletleri listesine aktarılmasıyla ilgili olarak alındı ve en az 31 Ocak 2022’ye kadar geçerli olacak. Aşılı turistlerin bile İtalya’ya girmesi yasaklandı.

Sadece Ukrayna’dan İtalya’ya eğitim, iş, tedavi amacıyla veya acil durumlarda giden kişiler için bir istisna uygulanacak.

Bu durumda da, kişilerin ülkeye girmeden önce koronavirüs testi yaptırmaları gerekiyor. İtalya, girişten 72 saat önce geçerli olan PCR testlerini ve 24 saate kadar geçerli olan antijen testlerini tanımaktadır.

Kiev’de acil durumlarda sığınakların kullanımı ile alakalı tatbikat yapılacak

Girişten sonra, bir kişi 10 günlük süreyle kendi kendine karantinaya girmeli ve bunun sonunda PCR veya antijen şeklinde ayrıca bir test daha yaptırmalıdır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com