Ukrayna ve Türkiye kolluk kuvvetleri iki ülke arasındaki işbirliği adımlarını görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet Hudut Teşkilatı Başkanı Sergey Deineko ve Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren iki ülke arasında sınır güvenliği ve kaçakçılık konularında her düzeyde işbirliği ve bağların geliştirilmesine yönelik adımları görüştü.

Ukrayna Devlet Hudut Teşkilatı basın servisi tarafından bildirildiğine göre Ukrayna Devlet Sınır Teşkilatı başkanı “Türkiye Cumhuriyeti’nin kolluk kuvvetleriyle etkileşim bizim için stratejik olarak önemlidir. Ne de olsa böyle bir işbirliği sınır ötesi suçlara karşı etkin bir şekilde direnmemizi sağlıyor.” dedi.

Gülveren, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki tüm birimlerin de Ukrayna sınır muhafızlarıyla etkileşime geçmeye hazır olduğunu kaydederek Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne desteğini dile getirdi. Ortak çalışmanın her iki taraf için de sonuç getireceğini kaydetti.

Parlamento, Ukrayna için savaşan yabancılara vatandaşlık verilmesini basitleştirdi

Deineko, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile ilişkilerin hem ikili formatta hem de Karadeniz Sınır İşbirliği Forumu çerçevesinde halihazırda yürütülmekte olduğunu hatırlattı. Özellikle, Türk tarafının desteğiyle Ukrayna, Karadeniz’deki uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer yasadışı faaliyetlerle mücadele konusunda, amacı Karadeniz’deki tehditlerin ortak bir analizini yapmak ve bunlara karşı önlemler konusunda daha fazlasını planlamak olan yeni bir çalışma grubu oluşturdu.

Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı başkanı “Aynı zamanda, sınır prosedürlerinin uygulanması, yasadışı göç, kaçakçılık ve diğer yasadışı faaliyetlerle mücadele, personel eğitimi ve pasaport belgelerinin uzman incelemesi konularında, bilgi ve deneyim alışverişinde işbirliğini genişletmekle ilgileniyoruz.” dedi.

Deineko “Sınır güvenliğine yönelik mevcut tehditleri ve sekiz yıllık savaşta kazanılan deneyimi dikkate alarak, hem kolluk kuvvetleri hem de askeri bileşenleri geliştirmeye devam ediyoruz.” diye ekledi.

Ukrayna, 2025’ten itibaren yıllık 15 milyar dolar yatırım bekliyor

Taraflar, Birleşik Güçler Operasyon bölgesindeki durumu ve kontrol noktasının işleyişini görüştü.

Ayrıca, iki ülke sınırlarından vatandaşların geçişine izin verilmesi ve tarafların sınır güvenliğinin güçlendirilmesine yönelik olarak aldığı tedbirler ele alındı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com