SBU, yeni Sea Baby İDA görüntülerini yayınladı: “Daha da ölümcül” (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: SBU

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), gönüllüler tarafından toplanan destekler sonucunda geliştirilen Sea Baby İnsansız Deniz Aracı’nın test görüntülerini gösterdi.

SBU tarafından “Ukrayna Güvenlik Servisi, büyük ölçekli gönüllü destekleri sayesinde üretilen ilk deniz drone’unu sergiledi. UNITED24 bağış toplama platformu tarafından monobank ve Oleg Gorohovskiy, gönüllüler Sergey Sternenko ve Igor Laçenkov ile birlikte düzenlendi. Ukrayna iş dünyası, uluslararası bağışçılar ve Ukraynalılar sayesinde rekor bir sürede 35 SBU Sea Baby İDA için neredeyse 300 milyon UAH toplandı.” denildi.

SBU’nun test sırasında gösterdiği bu partideki ilk numuneye “Avdiivka” adı verildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

SBU başkanı Vasil MalyukGelecek, savaşta teknolojik yaklaşımlarda yatıyor. Bugün SBU bu yönde ilk olmaya çalışıyor ve gerçekten de başarılı oluyor. Karadeniz’i düşmandan temizleme çalışmalarını daha da geliştirmek ve ölçeklendirmek amacıyla hizmet saflarında deniz dronları konusunda eşsiz uzmanlar yetiştirdik. Görevimiz işgalcileri yok etmek ve zaferi yakınlaştırmaktır” dedi.

Yeni SeaBaby 2024 gelişmiş teknik özelliklere, daha iyi mücadele ve manevra kabiliyetine sahip. Bin kilometreye neredeyse bir ton patlayıcı taşıma kapasitesine sahip.

SBU, deniz dronlarının yardımıyla Kırım köprüsüne saldırı düzenlendiğini ve toplam 11 Rus savaş gemisinin vurulduğunu hatırlattı.

ukrhaber.com



Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com