Ruslar, Belarus’ta Ukrayna’dan çaldıkları arabaları kullanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus birliklerinin Ukrayna’nın kuzeyinden çekilmesinden sonra, Belaruslu gazeteciler plakasız ve konvoylara eşlik eden V işaretli bir dizi arabayı farkedip fotoğrafladı.

Belarus muhalefet yayını “Nasha Niva” görgü tanıklarından, Belarus yollarında plakasız, ancak yanlarda, tamponlarda ‘V’ harfi ile işaretlenmiş arabaların fotoğrafını ve videosunu yayınladı.

Şehirlerarası otoyollardan birinde Ukraynalı tavukçuluk firması “Gavrilivski kurchata” markasının kamyoneti bile görüldü. Plakası sökülen aracın üzerinde de ‘V’ harfi vardı.

Başsavcı Venediktova: Kiev bölgesinde bin 200’den fazla ceset bulundu

Ayrıca gazeteciler, Kia Sportage, VW Crafter, Peugeot Partner markalarına ait binek otomobillerin özel sinyallere sahip otomobillerin eşlik ettiği hareketini fark ettiler.

Plakasız araçların trafikte olması Belarus trafik kurallarının ihlali olmakla birlikte, araçların Ukrayna ve Beyaz Rusya arasındaki sınırda kontrolü nasıl geçtiğine dair sorular ise cevaplanmayı bekliyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com