Zelenskiy: Yoksulluğa sürüklenmiş Rus askerleri, Ukrayna’da yağma derdine düştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Yoksulluğa sürüklenmiş Rus askerleri, Ukrayna'da yağma derdine düştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, devletleri tarafından onlarca yıldır yoksulluk ve kanunsuzluğa sürüklenen Rus askerlerinin Ukrayna’dan değeri olan her şeyi aldığını söyledi.

Zelenskiy “Savaştan ve komşu devletin işgalinden sonra on binlerce Rus askeri normal hayatın şokunu yaşadı. İnsanların mutlu bir şekilde yaşadığı ve imkanları olan kasaba ve köyleri görünce şok oldular. Evlerdeki ev aletleriyle karşılaşınca şok oldular. Normal yiyeceklerden yoksun bu insanlar, görünce şok oldu..” dedi.

Zelenskiy ve Johnson Kiev sokaklarını gezdiler

Rusya’nın vatandaşları için en basit şeyleri bile karşılayamayacakları tam bir yoksulluk koşulları yarattığını da sözlerine ekleyen Zelenskiy “Neredeyse tüm Rus birlikleri, girdikleri bölgelerde Ukrayna’yı yağmaladılar. Rusya’da değeri olan her şeyi eve götürmeye çalıştılar. Çamaşır makinelerinden bilgisayarlara. Otomobil parçalarından giysilere kadar. Araba çaldılar ve yağmalayıp götürebilecekleri her şeyi almaya çalıştılar” dedi.

Rus askerlerinin çalıntı dizüstü bilgisayarları ve tabletleri kurşun geçirmez yeleklerindeki koruyucu plakaları çıkartarak sakladıkları vakalardan da bahseden cumhurbaşkanı “Bir insanın doğuştan yoksul olması ve bir dizüstü bilgisayarın savaşta kendi hayatından daha değerli olduğunu düşünmesi inanılmaz. Ama Rus ordusu işgalinde topraklarımızda gördüğümüz buydu.” dedi.

Ukrayna’daki savaşın iki farklı dünyanın çatışması olduğuna değinen Zelenskiy “Sadece barışçıl bir hayat yaşayan, geleceği düşünen sıradan insanların dünyası ile devletleri tarafından onlarca yıldır kasıtlı olarak küçük düşürülen, hükümetleri onları komuşlarına karşı herhangi bir maceraya yönlendirebilsin diye özellikle yoksulluk ve kanunsuzluğa itilen insanların dünyası karşılaştı.” diye sözlerini tamamladı.

Çernigov’da Rus askerleri klozet çaldı

Çernigov bölgesinde işgalden kurtulan kadınlar, bazı Rus işgalcilerin klozetleri götürdüklerini görmelerinin kendilerinde şok etkisi yarattığını anlattı.

“Klozetleri aldılar. Klozetleri! Eve girdiler ve bu nedir diye sordular. Ve biri ona bu klozet dedi

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com