Ukrayna’da yollara kameralı takip geliyor. Trafik cezaları kameralarla kesilecek.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Arsen Avakov trafik ihlalleri için bir video kayıt sistemi başlattığını duyurdu

İçişleri Bakanı Arsen Avakov Ukrayna’da trafik kurallarının ihlalinin kameralarla kaydedileceğini vevideo kayıt sisteminin lansmanının önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini belirtti.

Avakov’un açıklamasına göre bu konuda yasama ve yönetmelikler hazır ve son teknik testler yapılmaktadır. İlk 45 gün boyunca, sistem bir uyarı modunda çalışacak ve 45 günden sonra para cezası vermeye başlayacaktır.

Zamanla, bu tür kameraların sayısı ülke çapında artacağını belirten Avakov, bunun yollardaki ölüm sayısını azaltmak için tek çözüm olduğuna inanıyor.

Avakov, ülkenin ölümcül kazalarla ilgili korkunç istatistiklere sahip olduğunu vurguladı. Her hafta 38-50 kişi trafik kazalarında ölmekte. 2019’da Ukrayna yollarında 3,454 kişi öldü.

İçişleri Bakanı, “Sadece devriye polisi bu sorunu çözemez, toplumun iradesine ve etkili kontrol mekanizmalarının uygulanmasına ihtiyacımız var.” diye ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com