Polis Aracınızı Durdurduğu Zaman Şunları Yapmayın!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Her sürücü ara sıra polis tarafından durdurulur. Bu kaçınılmazdır. Bu durumda en önemli şey hata yapmamak olmalı. Hata yapılmazsa hem çok fazla zaman kaybetmezsiniz, hem de en fazla sadece para cezası ile kurtulabilirsiniz.

Autonews.ua‘nın verdiği habere göre, sürücüler polis tarafından durdurulduğunda bazı temel hatalar yapıyorlar. Bu hatalar ve bununla ilgili öneriler şöyle:

Davetsiz Arabadan Çıkmayın

Polis memuru, ihtiyacı olursa, sürücüye arabadan çıkmasını önerebilir. Normalde polis sürücüyle açık camdan iletişim kurabilir. Arabadan hemen çıkarsanız, polis bir şeylerden şüphelenebilir.

Ayrıca bakınız: Kiev’de Bu Yıl 22 Binden Fazla Trafik Kazası Kaydedildi

Hemen Mazeret Sunmayın

Sizi durduran polise mazeret bulmak için acele etmeyin. Bu iyi değil. Ayrıca, özür dileme ve bulacağınız bahaneler olmasaydı zaten durdurulmazdınız. Bu nedenle, kartları açmak için acele etmeyin.

Rüşvet Teklif Etmeyin

Ukrayna yasaları sadece rüşvet alanı değil aynı zamanda vereni de suçluyor. Polis rüşvetine karşı mücadele üzerinde çok ciddi olarak gidilmektedir. Riske girmemek daha iyi, ancak yolun kurallarını zaten ihlal ettiyseniz para cezasını ödeyin. Aksi takdirde, sonuçlar çok daha üzücü olabilir.

İhlal Etmediyseniz İhlali Kabul Etmeyin

Polis de insandır, bu da yanlış yapabilecekleri anlamına gelir. Kuralları ihlal etmediğinizden eminseniz, bunun protokolde kaydedilmesini talep edin ve bunun kanıtlarını arayın. Bu bir kamera kaydı olabilir.

Yasa Bilgisiyle Övünmeyin

Trafik kurallarına aykırı olarak masum olduklarını hisseden sürücüler, bunu polise kanıtlamaya başlarlar. Ayrıca, hukukun kurallarına ve bir avukatın sözlerine de atıfta bulunurlar. Yanlış davranış şekli. Trafik kurallarını ihlal etmediğini düşünüyorsanız sadece protokolde bunu belirtin.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com