Türkiye ve Ukrayna arasında sürücü belgelerinin tanınması anlaşması resmi gazetede yayınlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye ve Ukrayna arasında imzalanan milletlerarası antlaşma (Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Ulusal Sürücü Belgelerinin Karşılıklı Tanınması ve Değişimine İlişkin Anlaşma) 25 Ekim 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye ve Ukrayna’nın verdiği sürücü belgeleri her iki ülkede de geçerli olacak.

Bu kapsamda, Türkiye ve Ukrayna arasında sürücü belgeleri tanınmış oldu. Bundan böyle iki devletin vatandaşları, diğer ülkede kalıcı veya geçici ikamet aldığı takdirde, sürücü belgeleri her iki ülkede de geçerli olacak. Yapılan bu anlaşmanın resmi gazetede yayınlanmasından 2 ay sonra yürürlüğe gireceği bildirildi.

Oturma izni süresi dolan yabancıların Ukrayna’ya giriş ve kalışlarına kolaylık getirildi

Söz konusu bu anlaşma Türkiye ve Ukrayna arasında 3 Şubat 2020 tarihinde Kiev’de imzalanmıştı. Ukrayna Bakanlar Kurulu ise 1 Temmuz 2020 de Ukrayna ve Türkiye arasında imzalanan sürücü belgelerinin karşılıklı olarak tanınması ve değişimine İlişkin anlaşmayı onaylamıştı. Türkiye’nin onayı ise 24 Ekim 2022’de gerçekleşti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com