Uçaklarda kabin bagajlarına da sınırlama getirildi.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

COVID-19 salgını sırasında yolcuların güvenliği için, Türkiye ve Ukrayna’da havayolu şirketlerinde kabin bagajlarının taşınmasına kısıtlamalar getirilmiştir.

Uçaklarda kabin bagajlarına da sınırlama getirildi.

Yeni kurallar, kabinde el bagajı taşımanın tamamen yasaklanması anlamına gelmeyip sadece bagajın boyutu ve ağırlığına dönük önceki sınırlamaların değiştirilmesi şeklindedir. Yeni kısıtlamalar sonucu bagaj koltuk altına sığabilecek ölçülerdedir.

Bu sınırlandırmaların, yolcuların oturmadan önce kabine el bagajı yerleştirme aşamasında ve iniş sırasında uçakta kuyruk oluşumunu azaltacağı varsayılmaktadır.

Ukrayna Havayolları, Türkiye uçuşlarında el bagajının boyutunu 40x30x10 cm ve ağırlığı 5 kg ile sınırlandırmıştır.

Türk Hava Yolları, ağırlığı 4 kg’ı geçmeyen ve boyutları 40x30x15 cm olan küçük bir çanta, dizüstü bilgisayar veya fotoğraf makinesi lle uçağa binmeye izin vermektedir.

Yolcunun havayolunun standart kurallarını karşılayan, ancak yeni kısıtlamaları karşılamayan el bagajı ile uçağa binmek istemesi durumunda, havayolu şirketleri ücretsiz olarak uçak altında taşıyacaktır.

Kaynak: epravda.com.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com