Oturma izni süresi dolan yabancıların Ukrayna’ya giriş ve kalışlarına kolaylık getirildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da oturma izni savaş sırasında sona eren yabancıların Ukrayna girişi ve ikamet etmeleri hakkında bir düzenleme yapıldı.

Ukrayna Devlet Göç İdaresi’nde yayınlanan bilgiye göre hükümet, 24 Şubat 2022 tarihinden sonra oturma izinleri sona eren ve yenilenmesi gereken yabancıların (Rus vatandaşları hariç) Ukrayna’ya giriş yapabilecekleri ve sıkıyönetim durumu sona erdikten 30 gün sonrasına kadar yasal olarak ikamet edebilecekleri bir düzenlemeyi kabul etti.

Oturma izni olan ve süresi savaştan sonra dolan yabancıların bilmesi gerekenler

Bakanlar Kurulu, yabancıların ve vatansız kişilerin oturma izinlerinin 24 Şubat 2022’den sonra sona ermesi veya belgenin değişime tabi olması halinde Ukrayna’ya girmelerine ve yasal olarak kalmalarına izin veren “Sıkıyönetim altında göç alanındaki yasal düzenlemelerin uygulanmasına ilişkin bazı hususlar” başlıklı bir karar kabul etti.

Başbakan: Ukraynalı emekliler ve çalışanlar maaşlarından mahrum kalabilirlerdi

Ancak yeni koşullar, Ukrayna’da geçici veya daimi oturma izni olan ancak 24 Şubat’tan sonra geçerliliği sona eren Rus vatandaşları için geçerli değil. Onlar için vize rejimi yürürlükte kalmaya devam etmektedir.

Diğer tüm yabancılar için, süresi dolan ikamet izni sıkıyönetim süresince ve sona ermesinden / iptal edilmesinden sonra 30 gün boyunca geçerli olacaktır.

Bu arada, yabancılar artık ikamet izinlerini “Diya” uygulamasına ekleyebilecekler. Nasıl ekleyebileceğinizi öğrenmek için şu videoyu seyredebilirsiniz.

Değiştirilmesi veya fotoğraf yapıştırılması gereken pasaporta sahip Ukraynalılar için de düzenleme yapıldı

Kart şeklindeki pasaportlarının süresi savaş sırasında dolan Ukraynalıların pasaportlarını uzatma konusunda endişe etmelerine gerek kalmadı.

Aynı durum, 25 ya da 45 yaşına gelindiğinde fotoğrafların yapıştırılması gereken 1994 model pasaport defterleri için de geçerlidir.

Ancak, tüm bu belgelerin Ukrayna’da sıkıyönetimin sona erdiği veya iptal edildiği tarihten itibaren 30 gün içinde değiştirilmesi gerekecektir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com