Yanında belgesi olmayan Ukraynalıların ülkeye dönmek için belge çıkartması kolaylaştırıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Yanında belgesi olmayan Ukraynalıların ülkeye dönmek için belge çıkartması kolaylaştırıldı

Kendilerini herhangi bir belge olmadan Ukrayna dışında bulan vatandaşlar, artık kendileri dışında birinin başvurusu ile evlerine dönmek için bir kimlik kartı çıkartabilecekler.

Yeniden Entegrasyon Bakanlığı’nın basın servisi tarafından bildirildiğine göre bundan böyle, Devlet Göç İdaresi yetkilileri, Rusya’ya sınır dışı edilen kişinin kimlik kartını da çıkarabilecek. Bunun için kişinin yakınlarından birisi başvuruda bulunabilir.

ABD ordusunun 101. Hava İndirme Tümeni Ukrayna sınırında

  • 18 yaşın üzerindeki bir kişi için ebeveynlerinden biri veya başka bir yasal temsilcisi;
  • Kişinin ebeveynlerinden biri;
  • Evli ise eşi;
  • Yetişkin bir çocuğu;
  • Erkek/kız kardeşi;
  • Yeniden Entegrasyon Bakanlığı’nın resmi başvurusu.

Belge 5 gün içerisinde ücretsiz olarak hazırlanır ve 3 aya kadar geçerlidir. Devlet Göçmenlik Bürosu yetkilileri, belgeyi yasal bir temsilcisine, bir aile üyesine teslim eder veya kendisine teslim edilmek üzere Yeniden Entegrasyon Bakanlığı’na gönderir.

Daha önce, ülkeye geri dönüş için kimlik kartı yalnızca Ukrayna’nın diplomatik misyonları ve konsolosluk kurumları tarafından yalnızca başvuranın kişisel talebi veya yasal temsilcilerinin itirazı üzerine veriliyordu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com