Başbakan: Ukraynalı emekliler ve çalışanlar maaşlarından mahrum kalabilirlerdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Eğer Batı’nın mali yardımı olmasaydı, Ukraynalı çalışanlar ve emekliler maaşlarından mahrum kalabilirlerdi. Bu nedenle Avrupa Birliği tarafından vaat edilen paranın mümkün olan en kısa sürede alınması önemlidir.

Ukrayna Başbakan Denis Şmigal Frankfurter Allgemeine Zeitung ile yaptığı bir röportajda “Ukrayna ortaklarından büyük destek alıyor: ABD ilk sırada, Avrupa Birliği ikinci sırada. Almanya mali yardım konusunda ön saflarda yer alıyor; ancak Avrupa’nın vaat ettiği 9 milyar avroluk paketin 3 milyar avroluk kısmı, özellikle de Berlin’in bu fonları kredi değil hibe şeklinde sağlamayı teklif etmesi nedeniyle bloke edilmiş durumdadır.

Bizim için en önemli şey mümkün olan en kısa sürede gelmeleri. Finansal sistemimizin ayakta kalabilmesi için buna ihtiyacımız var. Bunun kredi mi yoksa hibe mi olacağı daha az önemlidir. Tüm tasarruf olanaklarını zaten tüketmiş durumdayız.” dedi.

İşgalciler bu sabah Ukrayna’daki sivil hedeflere büyük bir saldırı başlattı: Şimdiye kadar bilinenler

Ayrıca bugün Ukrayna’nın savunma bütçesinin devlet harcamalarının %60’ını oluşturduğunu, dolayısıyla Batı’nın mali yardımının sosyal ihtiyaçlara gittiğini vurguladı. Dolayısıyla, herhangi bir gecikme korkunç sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Şmigal “Son derece olumsuz bir senaryodan bahsedecek olursak, ne maaşları ne de emekli maaşlarını ödeyemeyiz. Dolayısıyla Ukrayna’nın mali istikrarı, askeri güvenlik ya da mühimmat tedariki kadar önemlidir.” dedi.

Daha önce AB tarafından önümüzdeki yıl tahsis edilecek fonların Ukrayna tarafından devleti desteklemek ve bütçe açığını kapatmak için harcanacağı bildirilmişti. Avrupa Birliği’nin önümüzdeki yıl Ukrayna’ya en az 18 milyar avro tahsis etmesi bekleniyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com