ABD ordusunun 101. Hava İndirme Tümeni Ukrayna sınırında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

‘Çığlık Atan Kartallar’ diye bilinen Amerikan ordusuna bağlı elit 101. Hava İndirme Tümeni, Rusya ile ABD liderliğindeki NATO askeri ittifakı arasındaki artan gerilimler nedeniyle yaklaşık 80 yıl sonra ilk kez Avrupa’ya ve Ukrayna sınırına konuşlandırıldı.

CBS News tarafından bildirildiğine göre en seçkin Amerikan saldırı birliklerinden birinin Romanya’da, Ukrayna sınırına 5 km’den daha yakın bir mesafede bulunduğu bildiriliyor.

Tümenin komutan yardımcısı Tuğgeneral John Lubas, “NATO topraklarının her karışını savunmaya hazırız. Beraberimizde benzersiz hava saldırı yetenekleri getiriyoruz” dedi.

Şu anda, 101. Hava İndirme Tümeni’nden 4,700 ABD askeri, Romanya-Ukrayna sınırı yakınında Rumen mevkidaşlarıyla birlikte eğitim görüyor.

İstihbarat: İşgalciler, Herson bölgesinde barajı havaya uçurmak için hazırlıklarını tamamladı

2.Tugay Muharebe Timinin komutanı Albay Edwin Mattheidess, kendisinin ve birliklerinin Ukrayna’da savaşmaya en yakın Amerikan kuvvetleri olduğunu söyledi. Kendileri adına, Rus birliklerini “yakından gözlemlediklerini”, “tatbikatlar için hedefler oluşturduklarını” ve “savaş sırasında olanları tam olarak tekrarlayan” tatbikatlar yaptıklarını kaydetti.

CBS News gazetecileri, ABD 101. Hava İndirme Tümeni komutanlarının kendilerine defalarca “bu gece bile savaşmaya hazır” olduklarını ve düşmanlıkların artması veya NATO’ya bir Rus saldırısı olması durumunda “tamamen hazır olduklarını” belirttiklerini söylüyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com