İstihbarat: İşgalciler, Herson bölgesinde barajı havaya uçurmak için hazırlıklarını tamamladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Nisan ayında işgalciler Herson’da bulunan Kahovka Hidroelektrik Santrali’ni ele geçirdiler ve çekilirken patlatmak üzere baraj kilitleri ve desteklerine bombalar yerleştiriyorlar.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü açıklamasındaRaşistler, Herson bölgesinin sağ yakasının Ukrayna ordusu tarafından hızlı bir şekilde geri alınacağını öngörüyor ve bu bölgeye bir dizi terörist saldırı hazırlıyor” dedi.

İstihbarat, özellikle Kahovka Barajı ve Kahovka Hidroelektrik Santrali’nin yıkım tehdidi altında olduğu vurgulanarak “Aynı zamanda, barajın patlatılması önceden planlandı: ana mayınlama çalışması Nisan ayında yapıldı. Mevcut hafta boyunca, Kahovka HES’in kilitlerinin ve desteklerinin ek mayınlama çalışmaları da yapıldı.” diyerek Savunma Bakanlığı’nı bilgilendirdi.

Önümüzdeki aylarda Belarus topraklarından Ukrayna’nın kuzeyine bir Rus saldırısı riski düşük.

Barajın üzerine sürücüsüz ve tamamen patlayıcılarla doldurulmuş 2 adet askeri kamyon olan “Kamaz” kurulduğu kaydedilerek “Bugün nihayet terör devletinin feci sonuçlara yol açacak terör saldırılarına kasten hazırlandığı açık. Bu planlar uygulanırsa, Herson da dahil olmak üzere onlarca Ukrayna yerleşimi sular altında kalacak. Ekolojik felaket olacak. Bu ise Ukrayna sınırlarının çok ötesine geçecek ve tüm Karadeniz bölgesini etkileyecektir.” denildi.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy de Rusya’nın Herson bölgesindeki Kahovka hidroelektrik santralinin barajını ve ünitelerini havaya uçurmaya hazır olduğunu ve bunun da oblast merkezi dahil olmak üzere 80’den fazla yerleşim yerinin Dinyeper’in suları ile hızlı bir şekilde dolarak sel felaketine yol açacağını belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com