Ukrayna’ya Dönen Eski Sağlık Bakanı Gözaltına Alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç döneminde Ukrayna Sağlık Bakanı olan Raisa Bogatireva ülkeye geri döndü ve derhal Ukrayna Ulusal Polisi tarafından gözaltına alındı.

Yapılan açıklamada Raisa Bogatireva’nın Minsk’ten Julyana Havaalanı’na geldiği belirtildi. Bogatireva’nın gözaltına alınmasına ilişkin bilgiler Ukrayna Ulusal Polis temsilcisi Yaroslav Trakalo tarafından da doğrulandı.

Ukrayna’daki Bogatireva’nın, devlet kaynaklarını çok büyük miktarlarda zimmete geçirilmesi ile alakalı tutuklandığı bildirildi. (Ukrayna Ceza Kanunu’nun 191. Maddesinin 5. Fırkası).

Ayrıca bakınız: Mahkeme Ukrayna’nın Eski Devrik Lideri Yanukoviç’i Suçlu Buldu

2015 yılında, Cumhuriyet Başsavcılığı, Bogatireva’nın yasadışı faaliyetine dair kanıtlar elde etmek için, yabancı devletlerin yetkili makamlarına, halen yabancı yetkili kurumlar tarafından yürütülen uluslararası adli yardım sağlanması için talepte bulunmuştu.

Raisa Bogatireva Kimdir?

1953 doğumlu Raisa Bogatireva hukukçu, tıp doktoru ve profesör. Ukrayna’da Sağlık Bakanı, Başbakan Yardımcısı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Komünist Parti, Hristiyan Demokrat Parti ve en son Bölgeler Partisi’nden milletvekili olarak mecliste bulundu. 2005-2010 yılları arasında Ukrayna’nın en etkili 10 kadını arasında yer alırken, 2006-2008 yıllarında Yulya Timoşenko ardından ikinci sırada yer bulunmaktaydı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com