Ukrayna’da kadınların askerlik tescili bir yıl ertelendi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da kadınların askerlik kaydı: Hangi mesleklere sahip kadınlar başvurmak zorunda?

Ukrayna Savunma Bakanlığı, kadınların askere alınmasını 1 Ekim 2023 tarihine erteledi. İlgili kararname, Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov tarafından imzalandı.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

1 Ekim’den itibaren kadınların yurtdışına seyahat etme yasağı olmadığını vurgulayan Malyar “Aynı zamanda, Savunma Bakanlığı ile paralel olarak, yetkileri dahilinde yasama sürecinin uzun sürdüğünü fark ederek, ilgili meslek/uzmanlık kadınlarının askerlik kaydına alınmasına ilişkin süreleri bir kez daha erteleyen bir kararname hazırladı. 1 Ekim 2023’e ertelendi. 6 Eylül’de, Savunma Bakanı Aleksey Reznikov imzaladı.” diye yazdı.

Ukrayna’da doğalgaz fiyatı geçen ay yüzde 50’den fazla arttı

Bununla birlikte, ilgili meslek / uzmanlık alanlarındaki kadınların askerlik tescili için zorunlu kaydına ilişkin kuralın kesin olarak kanunla düzenlendiğini de hatırlattı.

Malyar “Bu emir, mevcut mevzuatın normlarını değiştirmez, ancak komisyonun ve ardından bir bütün olarak parlamentonun bu sorunu çözmek için mevzuatı sonuçlandırmasına ve değiştirmesine izin verecektir. Bu nedenle, bir yıl daha – 01 Ekim 2023’e kadar ertelendi ve bu süre zarfında parlamenterler, kadınların ilgili mesleklerde/uzmanlıklarda askere kaydının tamamen gönüllü olduğunu yasama düzeyinde belirleyebilecekler.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com