Odessa havaalanı tüm uluslararası uçuşları yeni terminale yönlendirecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Odessa Uluslararası Havaalanı genel müdürü Olga Makogonyuk tarafından Odessa Belediye Meclisi ulaşım komisyonu toplantısında 15 Ocak 2020’den itibaren uluslararası uçuşların yeni yolcu terminali aracılığıyla gerçekleştirileceğini bildirildi.

Ukrinform ajansının verdiği habere göre, “Havaalanımızın hizmet verdiği çoğu havayolunun uçuşları zaten yeni terminal üzerinden gerçekleştiriliyor. 15 Ocak’a kadar tüm uluslararası uçuşları oraya yönlendireceğiz.” dedi.

Odessa Uluslararası Havaalanı’nda yeni bir pistin inşası 2018’de başladı. Ukrayna Hükümeti bu proje için 750 milyon UAH tahsis etti.

Pistin inşası sürmekte 90 gün içinde faaliyete geçeceği ve özel kaplamalı pistin 2800 metre uzunluğunda olduğu da belirtildi.

Odessa Havalimanı’nda yeni bir şeridin hizmete alınması, yolcu akışını ikiye katlayacak, Boeing-767 dahil olmak üzere ağır uçak tiplerinin iniş ve kalkışlarına izin verecektir. Yeni şeridin kapasitesi ise mevcut olandan neredeyse 2 kat daha fazladır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com