Putin tahıl koridoru anlaşmasının şartlarını değiştirmek istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’dan tahıl ve diğer gıda ihracatının yönünü değiştirmek istiyor. Bu konuyu Türk lider Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyi planlıyor.

Doğu Ekonomik Forumu’ndaki konuşması sırasında Putin “Belki de bu güzergahta hububat ve ham gıda ihracatını sınırlamayı düşünmeliyiz. Bu konuda Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la mutlaka görüşeceğim. Ne de olsa yoksul ülkelere yardım olması için Ukrayna tahılının ihracatı için öncelikle bir mekanizma geliştirdik. Ancak pratikte neler oluyor?” dedi.

Borrell: AB, Rusya’nın şantajlarına rağmen Ukrayna’yı gerektiği kadar destekleyecek

Ukrayna tahılı yüklü gemilerin neredeyse tamamının “en fakir ülkelere değil, Avrupa Birliği ülkelerine gönderildiğini” iddia eden Putin “Geçmiş yüzyıllarda birçok Avrupa ülkesi nasıl sömürgeci davrandıysa, bugün de aynı şekilde hareket etmeye devam ediyor. Bir kez daha aldattılar ve aldatmaya devam ediyorlar. Bu yaklaşımla dünyadaki gıda sorunlarının boyutunun daha da büyüyeceği açıktır. Ne yazık ki, bu eşi görülmemiş bir insani felakete yol açabilir” diye ekledi.

Ukrayna tahıl ihracatının Ukrayna, Rusya, Türkiye ve BM arasında imzalanan “tahıl anlaşması” uyarınca gerçekleşmişti. Deniz koridorunun çalışmalarının kontrolü ve operasyonun güvenliği İstanbul’daki koordinasyon merkezine emanet edilmiştir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com