Kiev’de kafe ve restoranların yazlık alanları için katılım payı ödenmesi iptal edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Meclisi, mobil küçük ölçekli perakende ağı ve mevsimlik küçük ölçekli perakende işletmeleri ile kafe ve restoranların yazlık alanları için alınan katılım payı ödemesini iptal etti.

kafe ve restoranların yazlık alanları Kiev

Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko sembolik olarak 1 UAH ödeneceğini belirtirken “Restoranların yakınındaki yazlık alanlarda ve mobil perakende tesislerinde ve sezonluk mobil perakende tesislerinde faaliyet gösteren işletmeler için bu kural bu yılın Ekim ayının sonuna kadar geçerli olacak. Kafeler ve restoranlar için ise yıl sonuna kadar.” diye ekledi.

Eğer girişimciler Kiev Belediye Meclisi kararının yürürlüğe girmesinden önce hisse katılımı için zaten ödeme yapmışlarsa, bu ödemeler bir sonraki dönem (yıl) için hisse katılımının ödemesi olarak kabul edilecektir.

Kliçko “İşletmeler birkaç ay boyunca çalışmadı. Ve büyük kayıplar verdiler. Başkentte iş için uygun koşullar yaratmalıyız. Çünkü küçük ve orta ölçekli işletmeler şehir ekonomisinin belkemiğidir. Ve ben ortak çaba ve etkili işbirliği ile bu krizi aşacağımıza inanıyorum.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com