Limanlar yüzde 20 kapasite ile çalışıyor. Ukrayna’daki altı liman hizmet veremiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Berdyansk, Mariupol, Skadovsk ve Herson’da Rus birliklerinin kontrolündeki limanlar kapatıldı. Tuna limanları her zamanki düzende çalışıyor.

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna topraklarındaki saldırıları sonucunda, altı liman kargo alıp gönderemiyor. Sadece, Tuna limanları her zamanki gibi düzeninde çalışmaya devam etmektedir.

Borrell: AB, Rusya’ya karşı yeni yaptırım paketi üzerinde anlaşmaya neredeyse hazır

Altyapı Bakan Yardımcısı Yuriy Vaskov‘a göre, Berdyansk, Mariupol, Skadovsk ve Herson’daki limanlar, Rus birliklerinin geçici kontrolleri nedeniyle kapatıldı.

Vaskov “Yujniy, Nikolayev, Olvia, Odessa, Çornomorsk ve Belgorod-Dnestrovskiy limanlarına gelince. 24 Şubat’tan itibaren bu limanlardan gemilerin girişi ve çıkışı da imkansız.” diye belirterek Ust-Danubsky’nin Tuna limanları, İzmail limanı ve Reni limanının her zamanki gibi çalıştığını ekledi.

Savaş öncesi dönemlerle karşılaştırıldığında, limanların toplam kapasitesinin %20’sinin kullanıldığını belirten bakan yardımcısı “Barış zamanında devletin dış ticaretinin yüzde 75’inden fazlasının deniz yollarından geçtiğini vurgulamak isterim. Toplam deniz ticaretinin yüzde 90’ından fazlası şu anda kapalı veya kapalı olan limanlardan yapılıyordu.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com