ABD Barış Enstitüsü, Rusya’nın Ukrayna’ya vereceği tazminatı 1 trilyon dolar olarak tahmin etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bu tazminat miktarının Rusya Federasyonu Merkez Bankası’nın 300 milyar dolarlık donmuş varlıklarını da kapsayacağı ve bunun için G7 ülkelerinin uygun bir plan geliştirmesi gerektiği belirtlidi.

ABD’nin eski Ukrayna büyükelçisi ve ABD Barış Enstitüsü başkan yardımcısı William Taylor, Rusya’nın, Ukrayna’ya yönelik askeri saldırganlığının bedelini 750 milyar ila 1 trilyon dolar olarak ödemek zorunda olduğunu belirtti.

Reznikov: “kirli bomba” iddialarına sert yanıt verdi: Hırsızın başındaki şapkası yanıyor!

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı tüm eylemlerinden dolayı cezalandırılması gerektiğine inanan diplomat “Ukrayna’yı eski haline getirmek için 750 milyar dolar, hatta bir trilyon dolara kadar ödenmesi gerekiyor… Bunun en az 300 milyar doları Rusya Federasyonu Merkez Bankası’nın G7 ülkelerinin bankalarında bulunan donmuş varlıklarından gelmeli.” dedi.

Diplomata göre G7 üye ülkeleri bu konuyu çözmeli.

Ukrayna’nın toplamda en az 300 milyar dolar tutarında Rusya’dan tazminat almak istediğini biliyoruz. Ukrayna, BM Genel Kurulu’nda konuyla ilgili bir kararın kabul edilmesini sağlamayı amaçlıyor ve uluslararası tazminat mekanizması daha sonra başlatılacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com