Savaşın başlangıcından bu yana Rusya, Ukrayna’daki elektrik tesislerine 85 saldırı düzenledi.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi

Ukrayna Başsavcısı Andrey Kostin, işgalin başlangıcından bu yana, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’nın elektrik tesislerine 51’i Ekim ayında olmak üzere 85 saldırı düzenlediğini bildirdi.

Başsavcılığın internet sitesinde yayınlanan bir mesaja göre, Ekim ayında kritik altyapı tesislerine yapılan saldırı sayısı şu şekilde oldu:

  • Dnipropetrovsk – 8,
  • Lviv – 6,
  • Vinnitsa – 5,
  • Sumi – 4,
  • Harkov – 4
  • Kiev – 4.

ABD, İngiltere ve Fransa’nın dışişleri başkanları: Rusya “kirli bomba” hakkında açıkça yalan söylüyor

Şubat’tan Ekim’e kadar, enerji altyapısına yönelik saldırıların sayısı 10 kat arttı. Şubat ayında 5 enerji tesisi saldırısı olmuştu. Donetsk bölgesi, 14 enerji tesisi saldırısına maruz kalarak savaşın başlangıcından itibaren en çok zarar gören bölge oldu. Ardından 14 enerji tesisi ile Sumi ve 7 tesisle Harkov geldi.

Yayınlanan mesajda “Bu, Ukraynalıları yaşam için uygun olmayan koşullar yaratarak yok etme politikasıdır. Kışın yaklaşmasıyla birlikte Rus liderliği insanları su, elektrik, ısı gibi temel ihtiyaçlardan kasten mahrum ediyor. Tıpkı 1932-1933 yıllarındaki Holodomor sırasında onları kasten açlığa mahkum ettiği gibi. Bu terörizm ve savaş suçudur” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com