Zelenskiy Türkiye’nin Ukrayna ile ilişkilerinin Ruslardan daha iyi olmasını istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ve ticaretin, Türkiye ile Rusya arasındakileri aşacak düzeyde güçlendirmeyi savunuyor.

İnterfax ajansının verdiği habere göre,  Kiev’de perşembe günü 11 saatten fazla basın maratonunda Cumhurbaşkanı Zelenskiy “Türkiye ile çok iyi ilişkilerimiz var ve ciro çok büyük. Sadece daha fazla artış ve daha fazla yakınlaşmamız gerekiyor. Ukrayna ile Türkiye arasındaki ilişkilerimizin Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerden daha güçlü olmasını istiyoruz” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, yakın zamanda Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiğini de hatırlattı ve bu toplantının bir parçası olarak taraflar savunma sektöründeki ilişkileri güçlendirme konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

Bakınız: Ukrayna Türkiye Serbest Ticaret Anlaşmasında Sona Gelindi

Zelenskiy “Özellikle ortak drone üretimimiz için geçerli. Tarımda işbirliğine çok ilgi duyuyoruz. Enerji sorunları hakkında konuştuk, burada bir anlaşmaya varmayı çok istiyoruz.” dedi.

Zelenskiy’e göre, ülkeler arasındaki ilişkilerde bazı çevresel sorunlar olduğunu, ancak yakın zamanda çözüleceği umudunu dile getirdi.

Zelenskiy, “İnovasyon alanında, BT alanında ilişkiler kurmaya başladık. Yol yapımında lider Türk şirketlerimiz var” diye ifade etti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com