Çernovtsi’de koronavirüs nedeniyle acil durum tedbirleri alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da tek koronavirüs kaydı şu anda Çernovtsi’de. Virüsün şehir ve bölgede yayılmasını önleme için 6-22 Mart tarihleri arasında eğitim kurumları kapatıldı. Etkinlikler yasaklandı.

Okullarda ve üniversitelerde karantina

Bölgedeki anaokullar hariç tüm eğitim kurumlarında koronavirüsün yayılma tehdidi nedeniyle, eğitim süreci 6 Mart’tan 22 Mart’a kadar askıya alındı. Kısıtlayıcı önlemlerin duruma göre dah da uzatılabilir.

Lise öğrencilerinin sınavları

Çernovtsi Belediye Başkanı Aleksey Kaspruk, birkaç gün içinde çözülmesi gereken ayrı bir sorunun, UPE’ye hazırlanan lise öğrencileri ile ne yapılacağını da belirtti.

“Seçenekler üzerinde çalışıyoruz, böylece bu sürecin bozulmaması için koşullar yaratılıyor” dedi.

Anaokullarının kendileri kısıtlamaya karar verecek

Şehir komisyonunun kararı ile, eğitim sürecini askıya alma kararının üst kurul ile birlikte idareler tarafından alınması gerektiği belirlenmiştir. Çernovtsi Belediye Başkanı Aleksey Kaspruk, istatistiklere göre, şehrin bazı anaokullarında çocukların % 60’ından fazlasının okula gitmediğini söyledi.

“Çocuklarını evde bırakma fırsatı olan ebeveynler, çocuğun evde olması gerektiğine karar verdiler” dedi.

Küçük çocukların ebeveynleri için tatiller

Kaspruk’a göre, yasanın doğrudan kuralı, yalnızca işverenin, ebeveynlere karantina dönemi için masrafları kendisine ait olmak üzere, ücretsiz izin vermesi gerektiğini öngörmektedir.

“Bu nedenle, bir seçenek olarak, bu, yıllık izin pahasına günler alabilir. Buna ek olarak, işveren bu tür ebeveynler için ayrı bir çalışma şekli belirleyebilir” dedi.

Koronavirüs nedeniyle kitlesel etkinliklere engel

Çernovtsi’de organizasyon yapmak isteyenler bilgilendirildi.

Şehirde yoğun dezinfeksiyon

Toplu taşımada, tren istasyonlarında, marketlerde, süpermarketlerde ve tüm kalabalık yerlerde, anti-salgın ve dezinfeksiyon önlemleri yoğun bir şekilde gerçekleştirilecektir. Anti-salgın önlemler denetim ekiplerince kontrol edilecektir.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com