Rusya, Zelenskiy’nin Miçotakis ile Odessa’daki görüşmesi sırasında limanı vurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Toplantıya katılanların sığınağa inecek zamanları bile olmadı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ‘in Odessa’da yaptığı görüşmede Rusya kenti vurdu.

Ukraynalı lider açıklamasında “Bugün bu saldırıyı gördük. Kimle karşı karşıya olduğumuzu görüyorsunuz, askeri mi sivil mi nereye vuracaklarını umursamıyorlar… Bugün mağdurlar olduğunu biliyorum, tüm detayları henüz bilmiyorum ama şunu biliyorum: Ölenler var, yaralananlar var.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kiriakos Miçotakis’e göre saldırı sırasında Odessa limanında bulunuyorlardı. Zelenskiy ve ekibi limanı gezdirerek öneminin yanı sıra sivil gemiler için deniz koridorunun olanaklarının genişletilmesi için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Miçotakis “Zaten sonunda siren sesleri duyduk ve çok yakınımızda patlamalar oldu. Korunaklı bir yere gidecek vaktimiz olmadı. Dolayısıyla çok etkileyici bir deneyim. Bu savaşın herkesi etkilediğini anlıyoruz. Bu savaşın dışında kalan kimse yok. Bu savaş kimseyi esirgemiyor” dedi.

Yunan medyasının Yunan hükümetindeki isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, saldırı Zelenskiy’nin Yunan heyetiyle birlikte olduğu sırada konvoyuna yapıldı. Patlama, liderlerin buluşmasından kısa bir süre önce, Yunanistan heyetinin bulunduğu yerden 150 metre uzakta meydana geldi. Heyetlerden kimsenin yaralanmadığı bildirildi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com