Ukrayna Bakanlar Kurulu, İran’a dönük 50 yıllık yaptırımları onayladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna Bakanlar Kurulu, İran'a 50 yıllık yaptırımları onayladı

İran’a uygulanacak olan yaptırımlar, İran şirketlerinin Ukrayna’dan sermaye çekmesini yasaklıyor ve aynı zamanda onları teknolojilere ve yatırımlara erişimden mahrum bırakıyor.

Ekonomi Bakanlığı’nın bildirdiğine göre Ukrayna Bakanlar Kurulu, İran’a karşı sektörel yaptırımların uygulanmasına ilişkin bir önerinin değerlendirilmesi için NSDC’ye sunulmasına karar verdi. 

Bakanlık, Rusya’ya silah tedarikinde doğrudan yer alan İran’dan gelen kişi ve şirketlere yönelik daha önce uygulanan yaptırımların ciddi bir uyarı olarak değerlendirilmediğini vurguladı.

Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yuliya Sviridenko, “İran’a karşı sektörel yaptırımlar başlatıyoruz… Argümanlarımızı güçlendireceğiz. Mümkün olduğu kadar çok ülkenin bu tür zor kararlara katılmasını sağlamak için çalışacağız.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com