İran, düşürülen Ukrayna uçağının “kara kutularını” vermeyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kanada Ulaştırma Bakanı Mark Garno, İran makamlarının Ukrayna’nın uçuş kayıt cihazlarını verme sözünü yerine getirmediğini söyledi.

Avrupa Gerçeği gazetesi ve İran Haber Ajansları raporlarına göre, İran makamları Ocak ayında yanlışlıkla düşürdüklerini belirttikleri Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağına ait uçuş kaydedicileri göndermemeye karar verdikleri belirtti. Yayınlanan mesajlarda “İran yetkilileri, İran’ın Ukrayna uçağının kara kutularının Ukrayna’ya teslimindeki gecikmeye yanıt olarak bu durumdaki diğer adımların ve eylemlerin açıklığa kavuşturulması için uçağın kara kutusunu başka bir ülkeye göndermeye karar verdi.” denildi.

Kutular muhtemelen Fransa’ya gönderilecek. Avrupa gerçeğinin bilgilerine göre, “Ukrayna’nın yanıtında gecikme” ile ilgili veriler ise bir gerçeğe karşılık gelmiyor.

Daha önce Kanada Ulaştırma Bakanı Mark Garno, İranlı yetkililerin Ukrayna’nın uçuş kayıt cihazlarını aktarma sözünü yerine getirmediklerini söyledi. Ona göre İran, koronavirüs pandemisinden kaynaklı olarak gecikmeyi açıklıyor. Bakan, Kanada’nın “kara kutuların” şifresinin çözülmesini sağlamak için çaba harcadığını belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com