Letonya Devlet Başkanı ve Litvanya Başbakanı Kiev’de geceyi 6 saat sığınakta geçirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Letonya Devlet Başkanı Edgars Rinkevičs ve Litvanya Başbakanı Ingrid Šimonite, Rusların Kiev’e “Şahed” kamikaze dron saldırıları sebebiyle geceyi 6 saat sığınakta geçirdi.

“Ukrayna’dan Tahıl” basın toplantısında Ukrayna’ya büyük miktarda hava savunması sağlanması çağrısında bulunan Rinkevičs “Bu gece, daha doğrusu bu sabahın erken saatlerinde, Rusların insansız hava araçlarıyla Ukrayna’nın başkenti Kiev şehrine yönelik en büyük saldırısına tanık olduk. Bomba sığınağında altı saat kalmak için bir bahanem vardı. Ve tam o sırada yanımda Litvanya Başbakanı da vardı. Planlanan ikili toplantı gerçekleşmedi, ancak yine de buluştuk” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kendisinin belirttiği gibi Letonyalı lider “Kiev’e yapılan İHA saldırısı, Ukrayna hava savunmasının işini yapması sebebiyle başarılı olmadı. Ancak bir mesaj çok açık. Ukrayna’ya çok sayıda hava savunma ekipmanı, çok sayıda mühimmat ve askeri teçhizat sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Bu sadece Ukrayna’ya savaş alanında yardımcı olmak için değil, aynı zamanda sivilleri korumak için de geçerli.” dedi.

Ayrıca belirtilen mesajın kendisi ve meslektaşları tarafından çeşitli toplantılarda iletileceğini de belirtti. Rinkevičs “Ya AB formatında, ya NATO formatında ya da stratejik ortaklarımızla” dedi.

Rusya, 25 Kasım gecesi Ukrayna üzerine 75 insansız hava aracı fırlattı ve bunların çoğu Kiev’e düştü. Bunlardan 74’ü Ukrayna güçleri tarafından havada imha edildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com