Kiev’e yapılan saldırıya yanıt: Rusya’ya yönelik büyük bir insansız hava aracı saldırısı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna askeri istihbaratı, önceki gün “Şahed” kamikaze dronlarının Kiev’e yönelik benzeri görülmemiş saldırısına yanıt olarak 26 Kasım gecesi Rusya bölgelerine büyük bir insansız hava aracı saldırısı düzenledi.

“Ukrayna Pravda”nın bir istihbarat muhatabına atıfta bulunarak bildirdiğine göre, saldırı sabah 3.30’da başladı ve sabah 9.20’de sona erdi. Moskova ve bölgenin yanısıra Tula ve Smolensk’teki askeri hedeflere yaklaşık 35 drone fırlatıldı. Hedeflenen noktalar tamamen askeri bölgeler veya askeri üretim yapan noktalardı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yayının muhatabı “Eylemler tamamen simetriktir ve Rusya Federasyonu’nun sonuçları düşünmesi gerektiğinin bir işaretidir. Savaş, çatışma bölgelerinde orduyla birlikte yürütülmelidir. Sivillere ve çatışma bölgesi dışına yönelik saldırılar cevapsız kalmayacaktır.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com