Politico’ya göre Zelenskiy Avrupa’nın en etkili kişisi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Politico dergisi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin Avrupa’nın en etkili kişisi seçildiği bir derecelendirme yayınladı. Yayın, her yıl Avrupa makamlarını analiz ederek bu derecelendirmeyi oluşturuyor.

Avrupa’nın değiştiğini belirten PoliticoKıta stratejik ilişkilerini yeniden değerlendiriyor, savunmayı ciddiye alıyor, ticaret, genişleme ve enerji güvenliğine ilişkin politikaları yeniden düşünüyor. Genel anlamda bu, Avrupalı olmanın ne anlama geldiğinin yeniden tasavvurudur ve büyük ölçüde Ukraynalı bir ülkenin sayesindedir. Komedyenden başkanlığa geçiş.” diye yazdı.

Derecelendirmeyi yapanlar, Ukrayna’nın önceki cumhurbaşkanlarının aksine Zelenskiy’nin Avrupa’nın yalnızca güvendiği değil, aynı zamanda hayranlık duyduğu ve taklit ettiği bir kişi.

Zelenskiy’nin yaptığı, Avrupa’nın geri kalanını geleceğinin Ukrayna’ya bağlı olduğuna inandırmak oldu. Şubat ayındaki Rus işgalinden önce çok az kişi bu görüşe inanıyordu. Onun iletişim becerileri çok önemliydi. Onun retoriği, karşı çıktığı Rus rejiminin kötü niyetini keskin bir şekilde vurguluyor. Makalede, Avrupa’nın büyük bir kısmının, özellikle de Berlin ve Paris’in, Moskova’nın ortak olabileceği yönündeki inancını ortadan kaldırmaya çalıştığı belirtiliyor.

Gazeteciler, Zelenskiy’nin, Batı’yı savaşa çekmek ve liderleri ve halkı kendilerinin de savaşmaları gerektiğine ikna etmek için sosyal ağları, medyayı ve Grammy ödülleri ile Cannes Film Festivali gibi Batılı kültür kurumlarını başarılı bir şekilde kullandığına inanıyor.

Politico, Zelenskiy’nin etkisine o kadar güveniyor ki, o hayatta olduğu sürece Avrupa’yı istediği yöne taşıyacağına inanıyor. Aynı zamanda derginin subjektif değerlendirmesi, Zelenskiy’nin istediğini aldığı yönünde: silahlar, Rusya Federasyonu’na yönelik yaptırımlar ve Ukrayna’nın Avrupa Birliği üyeliği yolunda ilerleme. Ayrıca gazeteciler, Ukrayna’ya saldıran Rusya’nın Avrupa’ya savaş getirmesine rağmen Zelenskiy’nin “Avrupa’ya savaş getirdiği” ifadesini kullandı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

“Yapanlar”kategorisinde, gazetecilerin “gerçek şansölye” olarak nitelendirdiği ve Rusya Federasyonu’na yönelik yaptırımlardaki rolünün Şansölye Olaf Scholz‘unkinden çok daha önemli olduğunu iddia ettiği Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habek ilk sırada yer alıyor .

“Hayalperestler” kategorisinde “Finlandiyalaşma”yı kırarak ülkeyi NATO’ya getiren Finlandiya eski Başbakanı Sanna Marin birinci oldu.

İtalya Başbakanı George Meloni, bir numaralı “yok edici” olarak adlandırıldı. Macaristan Başbakanı Viktor Orbán , Britanya İşçi Partisi lideri Keir Starmer ve diğerlerinin yanı sıra Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da bu olumsuz kategoriye dahil edildi .

Toplamda, üç kategorinin her birinde dokuz kişi belirlendi.Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da en etkili kişiler arasında 5. sırada gösterildi

Dergi geçen yıl İtalya Başbakanı Mario Draghi‘yi Avrupa’nın en güçlü kişisi olarak tanımıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com