Podolyak: Ukrayna savaşı durdurmak için topraklarının bir kısmını vermeyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Podolyak: Rusya'nın terörü sponsoru olması, ekonomik fırsatlarını önemli ölçüde sınırlıyor

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mikhailo Podolyak, Ukrayna’nın savaşı durdurmak için topraklarının bir kısmını saldırgana vermeyeceğini, çünkü bu tür “ilkel anlaşmaların” daha fazla tırmanmaya yol açacağını söyledi.

Podolyak, eski ABD Başkanı Donald Trump‘ın sözlerine yanıt olarak “Ukrayna savaşı durdurmak için topraklarının bir kısmından vazgeçmeyecek. Çünkü “barış karşılığında toprak” şeklindeki ilkel anlaşmalar, her zaman yalnızca çatışmanın tırmanmasına ve savaşın bir sonraki aşamalarına yol açar. Saldırgana verilen herhangi bir taviz, onu zorunlu olarak saldırgan eylemlerin keskin bir şekilde genişlemesine, saldırgan iştahın büyümesine ve uluslararası hukuku kanıtlayıcı bir şekilde geçersiz kılma arzusuna kışkırtır. Bununla birlikte, hiçbir olgun ve egemen ülke (özellikle küresel düzeyde ve küresel bir özne), özsaygıyı ve özgürlüğü korumak istiyorsa, bu tür anlaşmaları asla kabul etmeyecektir. Ve asla diğer ortak ülkelere intihar teklif etmeyecek. Bu bir aksiyomdur.” diye yazdı.

Trump, önceki gün Reuters ile yaptığı bir röportajda, Ukrayna’nın savaşı bitirmek için topraklarının bir kısmını Rusya Federasyonu’na bırakmak zorunda kalabileceğini söyledi. Ona göre, başkan olsaydı bu bir “müzakere konusu” olurdu, ancak topraklarını korumak için canla başla savaşan Ukraynalılar “çok takdiri hak ettiler”.

Trump, “Kazandıklarının çoğunu ellerinde tutma hakkına sahip olacaklarını düşünüyorum ve Rusya’nın da bunu kabul edeceğini düşünüyorum. Doğru arabulucuya veya parlamentere ihtiyacınız var ve şu anda bizde yok” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com