Macaristan, AB’nin Ukrayna’ya daha fazla para verme planına karşı çıkıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Macaristan, AB'nin Ukrayna'ya daha fazla para verme planına karşı çıkıyor

Macaristan, Avrupa Komisyonu’nun Ukrayna’ya yönelik finansmanı artırma planına karşı çıkıyor ve ek para sağlamak istemiyor.

Reuters’in yazdığına göre bu, Macaristan Başbakanı Viktor Orban tarafından Brüksel’deki AB zirvesinin oturum aralarındaki konuşmalarında, Ukrayna’ya fon sağlamayı uygun bulmadığını, çünkü Ukrayna’nın nereye gideceğini bilmediğini söyledi.

Orbán, “Bir şey açık: biz Macarlar… önceki 70 milyar avronun nereye gittiğini söylemeden Ukrayna’ya daha fazla para vermeyeceğiz.” dedi.

Macarların, Ukrayna’ya tahsis edilen fonlardan dolayı acı çektiğini düşünen Orban “2.5-3 yıl içinde Avrupa Birliği mali iflasın eşiğine gelecek” dedi.

Ayrıca, Macaristan’ın AB harcamalarını finanse etmek için daha fazla katkıda bulunmasını tamamen gülünç ve saçma buluyor.

Macaristan, milliyetçi hükümetin demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne zarar verdiği suçlamasıyla Avrupa Komisyonu tarafından bloke edildiği için AB bütçesinden fon almadı.

Avrupa Komisyonu’nun önümüzdeki dört yıl için Ukrayna’ya 50 milyar avroya kadar mali destek sağlamayı teklif ettiği belirtilmelidir.

Ayrıca Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB’nin 2027’ye kadar yeniden yapılanma finansmanında Ukrayna’nın tüm ihtiyaçlarının %45’ini karşılayacağını söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com