Ukraynalılar Pritula, Zelenskiy ve Kliçko’nun partilerine karşı en iyi tutuma sahipler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Tüm partiler arasında Ukraynalılar, Sergey Pritula, Vladimir Zelenskiy ve Vitaliy Kliçko liderliğindeki siyasi partilere karşı en olumlu tutumu sergiliyor.

Amerikan Ulusal Demokratik Enstitüsü (NDI) tarafından yürütülen bir ankete göre Ukraynalıların %49’u Sergey Pritula liderliğindeki siyasi harekete karşı “çok olumlu” veya “olumlu” bir tavır sergilerken, %10’u olumsuz veya çok olumsuz tavır gerilemektedir.

Ukraynalıların %41’i Zelenskiy’nin partisine olumlu bakarken, %18’i olumsuz bakıyor.

Ukraynalılar arasında üçüncü sırada Vitaliy Kliçko‘nun UDAR partisi var. Ukraynalıların %27’si buna karşı çok olumlu veya olumlu bir tavır sergilerken, %17’si olumsuz tavır sergilemektedir.

Ukraynalıların en kötü tutumu ise %6 destek ve %66 olumsuz tutumla Muhalefet Platformu – Yaşam İçin siyasi partisine oldu.

Kişilere karşı tutumlar

Ukraynalıların %91’i Zelenskiy’e karşı olumlu tutum sergilerken %6’sı olumsuz bakmaktadır.
Ukraynalıların %87’si Ukrayna başkomutanı Valeriy Zalujniy’e olumlu tutum sergilerken, %4’ü olumsuz bakmaktadır.
Ukraynalıların %81’i Sergey Pritula’ya olumlu tutum sergilerken, %10’u olumsuz bakmaktadır.

Vitaliy Kliçko için bu oranlar %65-%25, Başbakan Denis Şmigal için %62-%21, muhalefetteki Yulya Timoşenko için %13-%79 ve Yuriy Boyko için %12-%73 şeklindedir.

Ulusal Demokratik Enstitü tarafından 4-16 Ocak 2023 tarihleri arasında “Ukrayna’nın demokratik geçiş yolundaki fırsatlar ve engeller” sosyolojik çalışması gerçekleştirildi. Saha çalışması, Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü araştırmacıları tarafından gerçekleştirildi. CATI yazılımı kullanılarak yapılan telefon anketine 2,508 kişi katılmıştır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com