Ben Ukraynalıyım: Yurtdışındaki Ukraynalılar için yeni uygulama başlatıldı. Türkiye’de de çalışıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başka ülkelere taşınmak zorunda kalan Ukraynalılar için yurtdışında yaşamı daha konforlu hale getirebilecek bir uygulama oluşturuldu. Ukraynalılar, uygulama ile yurtdışında eğitim veya çalışma fırsatlarını bulabilir, gönüllü merkezlerini ziyaret edebilir, birlikte geziler planlayabilir ve daha fazlasını yapabilir.

‘Ben Ukraynalıyım’, yurtdışında yaşayan Ukraynalıları birleştirmek için oluşturulan bir dijital topluluktur.

  • Uygulama şunları yapmaya olanak tanımaktadır.
  • Ukraynalıların açtığı işletmeleri görmek;
  • Eğitim veya istihdam olanakları;
  • Benzer durumdakilere ulaşmak;
  • Birlikte gezilere çıkma ve yardım merkezlerini ziyaret.

Kullanıcılar kendi etkinliklerini ekleyebilir veya kendi işini kurma konusunda bağımsız olarak haber ve duyurular yayınlayabilir.

Uygulama nasıl kurulur

Uygulama sadece Ukraynalılar için geçerlidir. Ukrayna e-devlet uygulaması “Diya” aracılığıyla entegre edilmiştir. Uygulama indirildikten sonra kayıt sırasında geçerli bir e-posta belirtilmeli ve “Diya ile giriş yap” işlevi seçilmelidir.

‘Ben Ukraynalıyım’ uygulaması linkten indirilebilir: https://iamukrainian.app/

Uygulama şu anda Polonya, ABD, Kanada, Romanya, Avusturya, Birleşik Krallık, İtalya, İspanya, Hollanda, Estonya, Slovakya, Almanya, Türkiye, Fransa, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti’nde kullanılabilmektedir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com