Eski FSB generali: Putin, Ukrayna’daki savaştan bıkmış Rusların gazabından korkuyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon istihbarat şefi: Ukrayna'daki başarısızlıkları Putin'i amaçlarını değiştirmeye zorlayacak

Moskova FSB’nin eski başkanı Yevgeniy Savostyanov, Vladimir Putin’in psikolojik durumunun kötü olduğunu ve diğer insanlardan uzak durmaya çalıştığını söylüyor.

FSB’nin Moskova departmanının eski başkanı General Yevgeniy Savostyanov‘a göre giderek daha fazla Rus, Ukrayna’daki askeri başarısızlıklar nedeniyle Başkan Vladimir Putin‘in politikalarından memnuniyetsizliklerini gösteriyor.

Bir kaynağa göre, RF Silahlı Kuvvetleri bir yıldır Ukrayna’daki savaşta önemli bir başarı elde edemedi ve uzun bir süre aynı hatlarda kaldı. Bu nedenle, şimdi Vladimir Putin, Rusya halkının her an bir çıkış yolu bulabilecek “öfkesinden” çok korkuyor ve bu nedenle zafere ulaşmanın herhangi bir yolunu arıyor.

Savostyanov “Putin, kendisi yüzünden her şeyini kaybeden insanların ruh halini çok iyi anlıyor ve onlardan uzak duruyor. Putin artık çok korkuyor. Başının belada olduğunu anlıyor. Şimdi öyle bir psikolojik durumda ki kazanma fırsatı olan her şeye tutunuyor. Ukrayna’ya saldırı emrini vererek kendini mahvetti.”

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com