Kiev’den Borispol Havalimanı’na Hızlı Tren Seferleri Başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Tren Garı ile Borispol Havaalanı arasında ekspres hızlı treni gece ve gündüz, günün her saatinde olacak ve yolculuk süresi 35 dakika olacaktır.

Kiev’den 30 Kasım Cuma günü Borispol havaalanına ekspres hızlı tren seferleri başladı. Açılış töreni Başbakan Volodimir Groisman, Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Başbakan, hükümet tarafından ilk hızlı tren için çalışmaların başlamasından itibaren dokuz ay geçtiğini belirtti. Başbakanın açıklamasında havalimanına gitme süresi 35 dakika olup, günde toplam 30 sefer yapılacak ve tek yön ücreti 80 UAH şeklinde belirtildi.

Kiev Tren Garı – Darnitsa – Borispol Havaalanı şeklindeki güzergâhın uzunluğu 37.5 kilometre olup iki ana istasyon arasında sadece Darnitsa istasyonu bulunmaktadır.

Ekspres tren vagonlarının tamamı modern Polonya demiryolu Pesa vagonlarıdır.Vagonların her birinde, engelli vatandaşlar için de özel alanlar bulunmaktadır.

Kaynak: korrespondent.net

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com