Scholz, Ukrayna’ya 7 milyar avro askeri yardım yapacağını açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Scholz doğrudan Putin'e seslendi: "Bu savaşı durdurun ve askerleri Ukrayna'dan geri çekin."

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Salı günü ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Almanya’nın Ukrayna’ya 7 milyar avronun üzerinde askeri malzeme sağlayacağını duyurdu.

Twitter’da bir mesaj yayınlayan Scholz’a göre böyle bir karar ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşme sonrasında alındı.

Scholz “Başkan Biden ve ben aynı fikirdeyiz: Ukrayna’yı mali, insani ve askeri açıdan desteklemeye devam etmek istiyoruz. (…) Almanya, 2024’te yedi milyar avronun üzerinde askeri malzeme sağlayacak” diye yazdı.

İki liderin Ukrayna’ya destek konusundaki tutumu Beyaz Saray tarafından da doğrulandı .

Mesajda, “Liderler, Rusya-saldırgan savaşı karşısında ülkelerinin Ukrayna’ya daha fazla sarsılmaz destek vermesi konusunda mutabakata vardı.” ifadesi yer aldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Scholz, uzun vadeli askeri yardım paketinde hangi silahların yer alacağını belirtmedi. Bu askeri destek kapsamında teslimatların ne zaman başlayacağı da şu an için bilinmiyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com